Waterschade aan telefoons is voor ons niet onbekend. Vaak kunt uw de schade beperkt houden. Wij geven een aantal tips om meer schade aan uw smartphone te voorkomen.

Laat je telefoon uit

Een fout die onherroepelijk de kans op schade vergroot is de telefoon aan proberen te zetten. Er kan op die manier heel gemakkelijk kortsluiting ontstaan en wanneer dat gebeurd kun je de telefoon meestal afschrijven. Niet aanzetten dus!

Laat je telefoon reinigen

Bel Smixs en laat je telefoon reinigen. Wanneer je jouw telefoon van binnen laat reinigen, wordt het risico op kortsluiting weggenomen. Als er geen corrosie of andere schade is aan het binnenwerk van je telefoon, is de kans heel groot dat je telefoon het nog steeds doet en je dus geen nieuwe hoeft aan te schaffen.

De traditionele bak met rijst

De bak met rijst werkt echt, althans deels. Het is vooral handig als noodoplossing wanneer je geen toegang hebt tot een reparateur wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Rijst onttrekt het vocht uit je telefoon maar daarna is het zaak om nog steeds niet je telefoon aan te zetten. Want ook al is het vocht weg, er blijven altijd mineralen en dergelijke over die alsnog kunnen zorgen voor kortsluiting. Breng je telefoon langs of laat deze ophalen door een reparateur zodra het kan.

Gebruik nooit een föhn!

Wat veel mensen vaak doen om er voor te zorgen dat de telefoon snel droog wordt, is de föhn erbij pakken. Dat raden we met klem af. Op die manier blaas je het water namelijk tussen alle openingen en maak je de kans op schade alleen maar groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0