Helderheid van je scherm

Het scherm van je mobiel vraagt het meest van je batterij. Door de helderheid van je scherm alleen al iets lager te zetten via je instellingen, bespaar je al meteen een heleboel.

Schermverlichting

Deze tip hangt samen met de vorige: zorg ervoor dat je scherm sneller uitgeschakeld wordt wanneer je je mobiel niet gebruikt. Op die manier blijft het scherm minder lang branden als je je mobiel even opzij legt en bespaar je dus ook weer energie.

Trilfunctie minimaliseren

Normaal gezien wordt je bij binnenkomende telefoongesprekken en berichten gewaarschuwd door een ringtone en een notificatie op je scherm. Wanneer het geluid uit staat, trilt je mobiel. Dit kost natuurlijk energie, maar je kan hier met de juiste instellingen heel eenvoudig op besparen. Schakel in je instellingen alle overbodige trillingen uit zodat je bespaart en niet voor elke notificatie je telefoon hoeft te pakken.

Pushmail

Is de functie waardoor je direct op je mobiel ziet wanneer je een e-mail ontvangt voor jou echt nodig? Je kunt er namelijk ook voor kiezen om je mobiel iedere 15 of 30 minuten te laten checken of je nieuwe mails hebt ontvangen. Wanneer je niet continue op de hoogte hoeft te zijn is dit een goede bespaartip die je eenvoudig kan instellen op je mobiel.

WiFi, GPS en data

Wanneer er geen WiFi-netwerk beschikbaar of bereikbaar is, heeft het weinig zin om je WiFi aan te laten staan. Je mobiel zal namelijk continu op zoek gaan naar beschikbare netwerken als deze functie aanstaat en dat kost veel energie. Voor WiFi, GPS en data geldt dat wanneer je ze niet nodig hebt, je deze functies het beste uitschakelt omdat ze veel van je batterij eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0